Акценти
Начало / Общество / Кметът Георг Спартански: Няма проявен интерес от бизнесмени към разчистения терен край Балаклия

Кметът Георг Спартански: Няма проявен интерес от бизнесмени към разчистения терен край Балаклия

Никой бизнесмен до този момент не е разговарял с мен за предоставяне на терена, който се разчиства в момента в близост до чешмата на „Балаклия”. Това заяви днес на редовната оперативка кметът Георг Спартански по повод коментари, че теренът е апетитен за застрояване с бизнес цели. По план мястото, от което в момента разчистваме порутените постройки и избуялата растителност, е предвидено за озеленяване, каза кметът.
Днес той е обявил бърза обществена поръчка за избор на фирма, която да извърши разчистването и заравняването на терена. Нещата там са необратими, въпреки опитите на някои да се самонастанява във все още несъборените къщи, допълни още Спартански. По същия начин стоят нещата и на ул. „Сан Стефано”, където събарянето на старите къщи вече е факт.
„Поетапно ще бъдат разчистени всички подобни язви в града, на които от години не е обръщано внимания. Целта е да върнем Плевен на плевенчани и хората да могат спокойно, без страх да се разхождат навсякъде в града”, обяви кметът Спартански.

Прочетете също:

Зелен коридор за ваксинация на 30 април и 3 май

На 30 април и 3 май в МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Плевен, ул. Трите бора ...