Акценти
Начало / Здравеопазване / Кметът връчи отличия на специалисти по здравни грижи

Кметът връчи отличия на специалисти по здравни грижи

Кметът на Плевен Георг Спартански връчи на тържество отличия по повод 12 май – Международния ден на сестринството. Специален поздрав към събралите се отправиха деца от ОДЗ 18 „Дружба”, информират  от пресцентъра на местната администрация.

„На вас се поверява най-ценното, което хората имат – здравето. И ние ви дължим най-голямото и искрено уважение за това, което правите. Това е призвание и никой не може да си представи днешното съвременно съществуване без здравните специалисти”, се обърна към събралите се г-н Спартански. „Имате повод да се гордеете с това, което правите, а ние имаме повод многократно да ви изкажем нашата огромна благодарност за труда. Държавата е длъжник и на вашата професия, защото много от вас напускат страната ни в търсене на по-добри условия и по-високо заплащане и не можем да им се сърдим. В Община Плевен се опитваме да поправим тази диспропорция между труд и заплащане и да скъсим дистанцията. Положили сме първите стъпки, ще правим и други в тази посока, защото всеки труд трябва да бъде оценяван по достойнство и да бъде адекватно заплащан”, подчерта градоначалникът.

Номинациите за конкурса са направени по предложение на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи – Регионална колегия – Плевен. В категория „Най-добър професионалист по здравни грижи през 2015 г.” – медицински специалисти от детски ясли и здравни кабинети в училищни и детски заведения, бяха отличени Гергана Иванова – детска ясла „Гергана”, Мая Димитрова – ЦДГ 20 „Калина”, и Дианка Ботева – медицинска сестра в здравни кабинети на ОУ „Лазар Станев”, НУ „Единство”, ПГ по строителство, архитектура и геодезия. В категория ръководители на детски ясли призът отиде при Златка Великова, директор на детска ясла „Щастливо детство”.

Георг Спартански получи и специален подарък от Виктория от ЦДГ 20 „Калина” – първото й паднало зъбче. Вики, която е станала на 6 години в деня на Празника на Плевен, заръча г-н Спартански да го сложи в кабинета си в сградата на Общината.

Снимка: Община Плевен

Прочетете също:

Плевен вече в зелената зона по заболеваемост от Ковид-19, къде ще се ходи без маски

Заболеваемостта от Ковид-19 в област Плевен падна под 20 нови случая на 100 000 население ...