Акценти
Начало / Образование / И учениците от СОУ „Пейо Яворов“ се включат утре в състезанието „Spelling Bee“

И учениците от СОУ „Пейо Яворов“ се включат утре в състезанието „Spelling Bee“

Учениците от СОУ „Пейо Яворов“ в град Плевен се включват утре в Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2016. На 29 февруари, понеделник, от 12.30 ч. в училището ще се проведе училищният кръг състезанието, информират от учебното заведение.

Както писахме, от 27 февруари до 2 март над 6500 ученици от 274 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена подготовка в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 26 март 2016 г. в 10 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 23 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Няколко плевенски училища вече проведоха училищните кръгове през тази седмица.

Прочетете също:

Зов за помощ: 4-годишната Сияна от Плевен се нуждае от скъпо лечение, за да живее

300 000 евро е цената на шанса малката Сияна да живее. Това е сумата, която родителите ...