Начало / Образование / Инспектор от Детска педагогическа стая се включва в „Училище за родители“ на НУ „Христо Ботев“ – Плевен

Инспектор от Детска педагогическа стая се включва в „Училище за родители“ на НУ „Христо Ботев“ – Плевен

Поредната среща на образователния форум „Училище за родители“ ще се проведе на 10 март в зала „Европа“ на НУ „Христо Ботев“ – гр. Плевен. Тя ще е на тема „Виртуален тормоз и неговата връзка с училище“, съобщават от учебното заведение.

Екипът на училището и Мариела Тодорова – инспектор Детска педагогическа стая Първо РУМВР – гр. Плевен, ще проведат дискусия по темата с родители на третокласници.

Според проучванията онлайн тормозът е тясно свързан с училищния тормоз и може да се разглежда като негово продължение или понякога като форма на отмъщение за онова, което реално се случва в училище. Темата е провокирана от факта, че тормозът между връстници често е подценяван и понякога остава невидим за възрастните, тъй като децата рядко споделят, когато са участници в ситуация на тормоз.

По време на срещата ще се обърне внимание на отговорността, която всеки носи, ползвайки новите технологии. Ще бъде разгледан и въпросът за безопасността на детето в интернет.

Прочетете също:

Отдават под наем части от общински имоти в детски и учебни заведения в Плевен

Да се проведе публично оповестен конкурс и търг за отдаване под наем на части от ...