Акценти
Начало / Образование / Инициатива „Университетът гостува в училище” организира Медицинския

Инициатива „Университетът гостува в училище” организира Медицинския

Медицински университет Плевен

Представители на Медицински университет – Плевен  и студенти ще се срещнат с бъдещите кандидат-студенти от профилираните паралелки по биология и химия в няколко плевенски училища. Срещите са част от инициативата „Университетът гостува в училище”, организирана от висшето училище, информират от там. В началото на месец март университетът ще гостува в СОУ „Иван Вазов”, Професионална гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров”, Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект”, Математическа гимназия „Гео Милев” и Гимназията с преподаване на чужди езици.

Всички зрелостници и техните учители ще бъдат поканени на Деня на кандидат-студента в МУ-Плевен, който тази година ще се проведе на 19 март в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационен ендоскопски център.

В последните години Медицински университет – Плевен разшири своята кандидатстудентска кампания с гостуване на гимназиите от град Плевен и региона. Целта е провеждане на срещи и дискусии със зрелостниците, за да се запознаят с предлаганите специалности от прием 2015 на МУ-Плевен, със сроковете за подаване на документи, с конкурсните изпити и графика на провеждането на предварителните и редовните изпитни сесии, с балообразуването, оценяването и класирането.

 

Прочетете също:

С онлайн промоция Факултет „Обществено здраве“ дипломира 134 абсолвенти

По традиция Факултет „Обществено здраве“ при Медицински университет – Плевен, ще проведе на 7 април ...