Акценти
Начало / Култура / Изявени дейци на културата от Плевен ще бъдат отличени на „КДК – Арт“ в петък

Изявени дейци на културата от Плевен ще бъдат отличени на „КДК – Арт“ в петък

Традиционните годишни награди за постижения в областта на културата „КДК – Арт“ ще бъдат връчени на 26 юни, петък, от 18:00 часа във фоайето на ДКТ „Иван Радоев“ в Плевен. За това съобщи председателят на Клуба на дейците на културата в града ни Никола Попов.
Номинираните културни дейци за наградите вече са ясни, а журито, което ще определи победителя, е с председател Ванко Найденов и членове Георги Стойков, Димо Дешев, Асен Антонов и Красимир Рангелов. Те ще имат нелеката задача да определят победителите в четирите категории.
В раздел „Литература“ са номинирани Лалка Павлова, Христина Комаревска и Димитър Цанов. В раздел „Театър” Георги Ангелов, Мариян Стефанов и Цветелина Кирилова ще се конкурират за статуетката. Деян Павлов – диригент на Плевенската филхармония, Чавдар Вълков – цигулар, и Иво Данчев – тромпет, ще се състезават за наградата в раздел „Музика“. За приноса си в изобразителното изкуство пък са номинирани Нина Петрова, Драгомир Райчев и Павлин Ковачев.
По традиция и тази година ще бъде присъдена награда за меценатство. Към днешна дата носители на тази награда са Христомир Христов – Манеца, Найден Зеленогорски, доц. Емилияна Конова и Януш Дончев.
Награждаването, което се провежда от 1997 година насам с кратки прекъсвания, се организира с подкрепата на Община Плевен. Именно Общината е подсигурила и средствата за статуетките на отличените дейци, които са изработени от скулптора Красимир Рангелов.

Прочетете също:

Засилен интерес към кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и утре“ в Плевен

Студенти и ученици от Плевен се включиха в кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и ...

Един коментар

  1. културтрегер

    Само като видя кои са „меценатите“ и ми става тъжно и трагично. Как може?