Начало / Крими / Изправят пред съда съучастник в телефонна измама в Плевен

Изправят пред съда съучастник в телефонна измама в Плевен

Районна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу съучастник в телефонна измама. В. М. е обвинен за това, че на  27.12.2017 г. в гр. Плевен, в съучастие като съизвършител с неустановено лице, се представил за полицейски служител – Инспектор Николов от полицията, и въвел м заблуждение възрастна жена от Плевен, че ще съдейства при провеждане на полицейска операция във връзка със залавяне на телефонни измамници. Така жената била подмамена да предаде на измамниците 1000 лева и златни накити, обща стойност1 819 лева.

Обвиняемият не работел и не реализирал трудови доходи. В края на 2017 г., публикувал обява в интернет, че си търси работа. Обадило му се непознато лице, което му предложило работа, която се състои в това да взема пакети с пари и ценности от посочени му адреси и обвиняемият се съгласил да  участва в телефонни измами.

На 27.12.2017 г. пострадалата била заплашена по телефона, след което въведена в заблуждение, че съдейства на полицейски служител за залавяне на телефонни измамници и изпълнявайки указанията, изхвърлила през терасата торба с пари и златни накити.  По това време обвиняемият бил вече уведомен за протичащата в момента телефонна измама и се намирал в района, в който живеела измамената жена. През цялото време наблюдавал блока и терасата от отсрещния тротоар и следял действията на жената. След като тя изхвърлила пакета през терасата на апартамента си, обвиняемият го взел и с управлявания от него автомобил, по указание на неустановеното по делото лице отпътувал за с. Волово, обл. Русе, където оставил плика, като задържал част от парите.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Летни занимания започват в Центъра за работа с деца (програма)

Заниманията по интереси за деца през лятната ваканция в Плевен ще започнат от 17 юни ...