Начало / Общество / Изпочупен павилион пред читалище „Христо Ботев” се ползва за контейнер

Изпочупен павилион пред читалище „Христо Ботев” се ползва за контейнер

павилион-боклуци
Изпочупеният павилион пред читалище „Христо Ботев” в Плевен трайно се използва като контейнер за смет, видя репортер на infopleven. Грозната гледка се набива в очите най-вече на чакащите тролеи номер 5 и 9 за ж.к. „Дружба”.
Павилионът спря да функционира по предназначение преди месеци. Постепенно вандали изпочупиха прозорците, пластмасовите части и всичко останало, което е поддало на агресията им. От тавана на помещението висят жици. Паралелно с трансформацията на визията му постепенно се смени и предназначението му – в момента изтърбушената конструкция играе ролята на контейнер за смет. Преобладаващата част от боклуците са пластмасови чашки от кафе. Причината е лесно обяснима – непосредствено до нелицеприятната гледка има автомат за горещи напитки. По стар български обичай обаче кошчето, което е в непосредствена близост до него, е неизползваемо, а предпочитанията са в полза на бившия павилион.
Отблъскващата гледка в центъра на Плевен съвсем не е единичен случай. DSCN2169
Съдбата на споменатия павилион е сродна с тази на доста други в града. В момента, в който те загубят наемателите си, придобиват сходен вид. Подобни грозни и неизползваеми конструкции би трябвало да бъдат се демонтирани от представители на Община Плевен, за да не сменят еднозначно предназначението си. Какво е необходимо, за да бъдат превъзпитани авторите на подобни грозни картини, не е ясно.

Прочетете също:

За седмица засадиха първите 71 нови фиданки по плевенските улици

Само за седмица бяха засадени първите 71 нови фиданки на мястото на премахнати стари дървета ...

Един коментар

  1. Drop dead google, fuck Google