Начало / Общество / Изплащат заплатите за ноември в Селскостопанската академия

Изплащат заплатите за ноември в Селскостопанската академия

С очаквани пари от Министерството на финансите и реализираните икономии от бюджета на Министерство на земеделието и храните ще се изплатят заплатите за ноември в Селскостопанската академия. Това обяви зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова пред протестиращите в столицата служители на Академията. Очаква се работниците да получат сумите до края на седмицата, като има възможност да се изплатят и част от дължимите заплати за декември.

Утре ще се проведе първата среща на контактната група, която ще преговаря по схемата за покриване на възнагражденията за декември и преструктурирането на Селскостопанската академия. Тя дължи над 3.6 млн. лв за заплати и осигуровки през ноември и декември.

До дефицита на средствата за персонал се стигна след забавяне на планираното преструктуриране на Академията, уточняват от пресцентъра на земеделското министерство.

Днес и в Плевен близо 50 човека протестираха пред сградата на Института по лозарство и винарство. Те настояват още за изплащане обезщетенията на освободените поради навършване на осигурителен стаж и възраст работници в последните две години, както и разпределяне на 33 млн. лева за осъществяването на научно-приложна дейност.

Прочетете също:

Прочистват „Кайлъка” от болни дървета, подменят ги с нови

Работници на „Паркстрой”  изсичат старите и болни смърчове в парк „Кайлъка”. Годният дървесен материал от ...