Акценти
Начало / Крими / Издирват рецидивист от Ставерци, участвал в грабежите на възрастни хора от селото

Издирват рецидивист от Ставерци, участвал в грабежите на възрастни хора от селото

В Окръжна прокуратура – Плевен се води разследване срещу две лица от село Ставерци за извършен от тях грабеж в условията на опасен рецидив, съобщават от пресцентъра на институцията. На 27 януари в Окръжна прокуратура – Плевен е прието за разследване наказателно производство срещу Марко К. и чичо му Красимир Д. от село Ставерци за това, че на 09.12.2015г., чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот, през нощта влезли в дома на самотно живущия Димитър Д. – на 81 години, употребили сила спрямо него, след което му отнели сумата от 32 лева. Двамата извършители са многократно осъждани за тежки умишлени престъпления. В хода на разследването е установено, че извършените от тях престъпни посегателства засягат основно самотно живеещи, възрастни хора. При това само в дома на пострадалия Димитър Д., Марко и Красимир са влизали многократно с цел изръшване на кражби на различни вещи. Във връзка с тези посегателства има образувано друго наказателно производство, което се разглежда в Районен съд – гр. Плевен. Установено е, освен това, че в края на месец ноември 2015г. двамата отново в съучастие като извършители са откраднали от дома на Йорданка П. около 500 килограма зърно. Във връзка с това престъпление също има образувано досъдебно производство, което е изискано и присъединено към делото на Окръжна прокуратура – гр. Плевен.

На 27.01.2016г – датата на постъпване на делото в Окръжна прокуратура – гр. Плевен, Марко К. е привлечен на качеството на обвиняем за престъпление по чл. 199, ал.1, т.4, вр. чл. 20, ал.2, вр. чл. 29, ал.1, б. А и Б, задържан е за срок до 72 часа и предстои да бъде внесено искане пред Окръжен съд – гр. Плевен за налагане на постоянна мярка за неотклонеие „Задържане под стража“.

Другият съучастник – Красимир Д., се укрива и във връзка с това е разпоредено на началника на РУП – гр. Долна Митрополия незабавно да го обяви за издирване с оглед довеждането му пред Окръжна прокуратура – гр. Плевен и привличането му към наказателна отговорност.

Разследването се извършва от наблюдаващия прокурор.

Прочетете също:

При съобщени 11 506 теста 1 336 са положителни за коронавирус

За изминалите 24 часа се съобщава за 1 336 новодоказани случая на коронавирус в страната, ...