Начало / Крими / Извършител на взломна кражба в село Мечка задържан по „горещи следи“

Извършител на взломна кражба в село Мечка задържан по „горещи следи“

Броени часове след извършване на взломна кражба в село Мечка полицията е задържала извършителя, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР Плевен. Оперативните действия стартирали днес към 10 часа, след постъпил сигнал за разбита селскостопанска постройка в частен имот, собственост на 74-годишна жена. По нейна информация оттам били откраднати 9 кокошки, ел.проводници и медна пръскачка.При извършения на място оглед от оперативна група от служители на РУ-Пордим било установено, че кражбата е извършена след разбиване на катинар на входната врата, а престъплението е извършено за времето от 04:00 часа до 08:00 часа.

В рамките на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия криминалистите установили автора на престъплението – 24-годишен от село Мечка, известен на МВР. При претърсване в дома му са намерени 7 от птиците, както и удължителите, които са разпознати по безспорен начин от потърпевшата. Върнати са й с разписка. В хода на действията по разследването било изяснено, че извършителят е натъпкал чуждата стока в чували на собственичката и пренесъл на гръб до къщата си.

Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Справка показва, че задържаният  има мярка „пробация“. По случая е уведомена прокуратурата, образувано е досъдебно производство е за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3  от НК. Продължава работа разследващ полицай и екип на РУ Пордим.

Прочетете също:

Община Плевен е сред водещите по Индекса за дигитално управление на общините в България`2020

Резултатите от Индекса за дигитално управление на 27-те най-големи общини в България, сред които и Плевен, представи ...