Начало / Култура / Златен и Бронзов приз спечелиха деца от арт школа „Колорит“ от конкурс в Япония

Златен и Бронзов приз спечелиха деца от арт школа „Колорит“ от конкурс в Япония

Журито на 28-ми Световен конкурс за детска рисунка IE-NO-HIKARI в Токио, Япония е присъдило най-високото отличие „Златен приз“ на седемгодишния Мирослав Лазаров от арт школа „Колорит“ – Плевен.. Престижната награда Мирослав печели с живописната си творба „Хамелеон“, изпълнена с маслени пастели. Неговата рисунка краси челната страница на арт каталога на победителите. На осемгодишната Марина Кацарска е присъден „Бронзов приз“ за изпълнената със сухи пастели творба  „Хамелеон“.

В конкурса  са участвали близо 7 000 деца от 45 страни. Председател на журито е бил Генералният директор на Националния музей за модерно изкуство в Токио.  „Арт школа „Колорит“ има утвърдено място като творческо присъствие на световния арт форум. Във всяко издание на конкурса деца от школата печелят най- високите отличия“, коментира ръководителят на плевенската школа  Майя Ананиева.

Ананиева е получила  Поздравително писмо от Президента на Японската Асоциацията IE- NO-HIKARI, организатор на арт форума, в което изказва  изключителна благодарност за това, че тя е създала  победители и че творбите на нейните възпитаници  се открояват с артистичното си присъствие.

Школа „Колорит“ е получила покана за участие в 29-тото издание на конкурса.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...