Начало / Политика / За финансова децентрализация настояха селски кметове пред депутата Стефан Бурджев

За финансова децентрализация настояха селски кметове пред депутата Стефан Бурджев

Народният представител от БСП за България Стефан Бурджев  се срещна с граждани в с. Муселиево, община Никопол.  Присъстващите поставиха редица въпроси, които касаят местни, регионални и национални проблеми.   Хората споделиха своите виждания относно несъразмерното нарастване на минималната работна заплата и пенсиите, несправедливото отношение към живеещите в малките населени места при прилагане на програмата за саниране на жилищни сгради, състоянието и качеството на обслужване в общинските болници, намаляването на работното време на служителите в пощите по селата.

 Присъстващите  кметове на малките населени места настояха за финансова децентрализация и по-голяма самостоятелност при управлението на бюджетните средства.  Те  смятат, че трябва да бъдат извършени законодателни промени, които да позволят всяко населено място в страната да има отделен самостоятелен бюджет, тъй като към настоящия момент разпоредител е общината, а това според местните управници се отразява върху условията на живот на хората по места. Те смятат, че е несправедливо  разпределението на средства за различните населени места, и се обявиха против  провеждането на обществените поръчки от общините.

Стефан Бурджев се ангажира да съдейства за решаване на поставените проблеми  според възможностите и правомощията, които има като народен представител.

Прочетете също:

Читалище „Съгласие” търси общинско съдействие за изграждане на рампа за инвалиди

Настоятелството на плевенското читалище „Съгласие” предприема стъпки за изграждане на така необходимата рампа за достъп ...