Начало / Култура / За седми път концерт „С песните на Емил”

За седми път концерт „С песните на Емил”

За седма поредна година фамилия Чапанови ще поднесат на плевенчани концерт под мотото „С песните на Емил”, посветен на незабравимия Емил Димитров. Проявата се организира от НЧ „Цветан Спасов -1959” и Община Плевен.   Фамилия Чапанови и смесен хор „Емил Димитров” с диригент Димитър Занов   са подготвили интересна програма, която, също по традиция, поднасят на ценителите в навечерието на Деня на славянската писменост и българската култура.

Освен добре познатите песни на Емил Димитров ще прозвучат нови парчета на фамилия Чапанови.

Божидар Чапанов, основателят на семейната формация „Чапанови”, още през 2005 г., след кончината на Емил Димитров, лансира идеята „Песен за Плевен”, написана и изпълнена от Емил  през 1970 г., да се превърне в химн на нашия град. „За съжаление, споделя Чапанов, – въпреки нашите подписки и публични настоявания, общинските съветници останаха глухи. Ние сме убедени, че няма по-достойна песен да бъде химн на Плевен. Бяхме убедени, че във връзка с неговата 70-та годишнина през 2010 г. това ще се случи, но за съжаление  и тогава не беше проявено уважение и признателност към таланта на родната легенда.”

Тази година Божидар и Васил Чапанови  представиха града ни в „България търси талант” именно с песните на Емил Димитров.

Седмото  издание на „С песните на Емил Димитров„ ще се състои на 21 май /понеделник / от 18 часа  в зала „Катя Попова” . Входът е свободен.

Прочетете също:

Русалин Русалинов и Калин Донков стават почетни граждани на Плевен

Русалин Русалинов – Вицепрезидент на Българската национална федерация по карате и Президент на КК „Петромакс“ ...