Начало / Икономика / Заявления за покупка на млечни квоти ще се приемат до 25 август

Заявления за покупка на млечни квоти ще се приемат до 25 август

Фонд „Земеделие” отвори процедурата за покупко-продажба на индивидуални млечни квоти за 2013-2014 година.Фиксираната цена остава 0,01 лева за килограм мляко за доставки и 0,01 лева за килограм мляко за директни продажби. Тя е утвърдена със заповед на министъра на земеделието и храните, съобщават на сайта на фонда.

Млекопроизводителите, които искат да купят индивидуална млечна квота, могат да подадат заявления до 25 август 2013 г. в Областните дирекции на ДФЗ – в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане”. Кандидатства се по адрес на регистрация на физическото или юридическо лице. Образци на заявленията са публикувани на следната връзка:

http://www.dfz.bg/bg/selskostopanski-pazarni-mehanizmi/mliako/mlechni_kvoti/proizvoditeli_krave_mliako/

Желаещите да продадат индивидуалната си квота подават заявления след като бъдат обявени количествата за купуване на 5 септември, но не по-късно от 10 октомври 2013 г.

Борсата за млечни квоти се прилага за пета поредна година в България. Покупко-продажбата е въведена в страните от Европейския съюз, за да бъде постигнат баланс между търсенето и предлагането на мляко и млечни продукти. Млекопроизводителите, които искат да разширят дейността си, могат да купят допълнително количество квота, а тези, които не могат да я реализират, да се освободят от нея. ДФЗ е междинното звено, което осигурява и осъществява покупко-продажбата.

Прочетете също:

Съветниците приеха отчета за изпълнение на бюджета на Община Плевен за 2020 г.

Общински съвет – Плевен прие днес отчета за изпълнение на бюджета на Община Плевен за ...