Акценти
Начало / Крими / Затворници реновираха изцяло ареста в Плевен

Затворници реновираха изцяло ареста в Плевен

Реновираният арест в затвора в Плевен ще бъде открит на 3 август, понеделник, в 11.00 часа. След ремонт на обособена част от затвора в града, там са преместени арестните помещения, които досега се помещаваха на последния етаж в сградата на Областната дирекция на МВР. След преобразуването на част от помещенията в Плевенския затвор в арестни, капацитетът на новите 8 килии е за максимум 50 лица, задържани под стража. Предвидени са отделни килии за жени и за непълнолетни. Изцяло е спазено европейското изискване за жилищна площ, осветеност и отопление.
За преоборудването на новите арестни помещения е използван изцяло трудът на лишени от свобода от затвора в Плевен. Ремонтните дейности са осъществени в рамките на строителни курсове за придобиване на професионална квалификация, реализиращи се в затвора по линия на Норвежкия финансов механизъм по проект „Нова възможност за активна адаптация в обществото”.
На откриването на реновирания арест ще присъстват заместник-министърът на правосъдието Андрей Янкулов, временно изпълняващият длъжността главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” /ГДИН/ Свилен Цветанов, директорът на затвора в Плевен Иван Петков, представители на местната изпълнителна власт и магистрати.

Прочетете също:

Общо сътрудничество обсъдиха младежи от Представителството на студентските съвети с кмета Георг Спартански

Възможности за съвместно сътрудничество обсъдиха на среща с кмета Георг Спартански членове на Изпълнителния съвет ...