Начало / Икономика / Започна ремонтът на тунели и мостове на АМ „Хемус”

Започна ремонтът на тунели и мостове на АМ „Хемус”

Започна ремонтът на виадукт „Елешница“ на АМ „Хемус“ с осигурените от правителството в средата за ремонт на пътища и съоръжения.

Ще бъде ремонтирано платното за Варна при 15-ти км на автомагистралата. По време на строително-монтажните работи, трафикът ще преминава двупосочно в обновеното през миналата година платно за София. Затвореният участък е 2 километра. Възстановителните дейности ще продължат приблизително шест месеца.

 Ремонтът се състои в подмяна на асфалтовата настилка и хидроизолация, ремонт на тротоарни конзоли, подмяна на дилатационни фуги, изграждане на колекторна отводнителна система, подмяна на мантинелите и саниране на стълбовете.

Виадуктът е пуснат в експлоатация през 1979 г. Оттогава до миналата година, когато беше извършен ремонт на платното за София, строително-ремонтни работи на моста не са извършвани. Той е с дължина 646 метра, а най-високият му стълб е 51 метра, а най-ниският – 5 метра.

С предоставеното от Министерския съвет финансиране до края на май ще стартират и ремонтите на тунелите „Витиня” и „Ечемишка” на АМ „Хемус”. Започва и възстановяването на виадукта при 41-ви километър на автомагистралата, между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“, където бяха установени разрушения в активната лента преди празниците, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Прочетете също:

Освободиха от наем ползвателите на обекти в РУМ „Мизия” за времето на извънредното положение

Общински съвет – Плевен допълни решението си, прието на заседанието през м. април в подкрепа ...