Начало / Култура / Започна записването за Фолклорния фестивал „Гергьовски люлки” в Левски

Започна записването за Фолклорния фестивал „Гергьовски люлки” в Левски

Традиционният Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки” в град Левски ще се проведе и тази години, съобщават от пресцентъра на Община Левски. Фестивалът се провежда ежегодно в началото на месец май и има състезателен характер. Неговата цел е да издири, съхрани и популяризира фолклорното ни наследство и в частност на Северняшката фолклорна област, да стимулира културните и образователни институции при работа с различни възрастови групи в областта на песента, танца и музиката.

Участие във фестивала могат да вземат всички групи, състави, оркестри, ансамбли, индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор, а възрастови ограничения за участие няма. Възрастта е от значение само в конкурсната програма и при оценяването.

Фестивалът ще се проведе на бул. „България“ в град Левски на 1 май 2016г. (неделя). Негови организатори са Община Левски и НЧ „Георги Парцалев-1901” гр. Левски. Официалното откриване ще е от 09:00 часа на сцена пред Общината.

Освен наградите в различните възрастови групи, ще бъдат връчени и специални награди – Награда на Кмета на Община Левски; Награда на спонсорите; Награда за откритие на фестивала. Поощрителни награди ще бъдат раздадени за: „Най-артистично изпълнение“, „Най-атрактивно изпълнение“, „Най-малък изпълнител“ и „Най-възрастен изпълнител“. Всички участници във фестивалната програма получават и грамота за участие. На отличените участници се връчват дипломи и медали.

Такса за участие не се заплаща. Желаещите да участват попълват заявка по приложен образец и я изпращат на адрес: Община Левски, гр. Левски, бул. „България” № 58, за фестивала „Гергьовски люлки” до 20.04.2016 г. или по електронна поща – obr_levski@niail.bg . Задължително е посочването на телефон за обратна връзка. За контакти и информация: тел. 0650/8-21-01; 0885 372220 – Петя Чолакова-Методиева; тел. 0878 247166 – Мариета Аспарухова; тел. 0894 053855 – Радослав Славеев.

Повече информация за участие може да намерите тук.

Прочетете също:

290 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие

В област Плевен няма доказан нов случай 290 са новодиагностицираните с COVID-19 лица за изминалото ...