Начало / Образование / Започва записването за участие в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

Започва записването за участие в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

Spelling BeeНа 8 октомври започва записването за участие в Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което  ще се проведе през пролетта на 2015 г., информират от министерството на образованието. Регистрация за участие може да бъде направена на сайта на състезанието www.spellingbee-bg.com до запълване на местата. Регистриралите се училища заплащат еднократно 35 лева такса участие за училище.

Миналата година от Плевен се включиха четири училища.

Spelling Bee е състезание, при което състезателите “спелуват”, т.е. произнасят думи на английски език буква по буква. Подготовката и участието в състезанието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност и постоянство и дава възможност за допълнителна изява. Учителите получават допълнителни материали и идеи за разнообразяване на преподаването на английска лексика и граматика в средния курс на обучение.

Състезанието е насочено към ученици до 14 години и  до 7 клас от всички общински, държавни и частни общообразователни училища в страната. Състезанието се провежда в три етапа: училищен, регионален и национален. Участниците и победителите във всеки етап получават сертификати и други награди, а за финалистите ще бъде организиран едноседмичен летен езиков лагер.

Прочетете също:

Четвъртокласници от НУ „П. Евтимий” гостуваха в ОУ „Цв. Спасов”

Години наред НУ“ Патриарх Евтимий“ и ОУ“ Цветан Спасов“ са свързани помежду си чрез десетки ...