Акценти
Начало / Крими / Заплахи за убийство и възпрепятстване на полицаи пращат мъж пред съда

Заплахи за убийство и възпрепятстване на полицаи пращат мъж пред съда

Районна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу мъж, отправял закани за убийство и пречил на полицаи да изпълнят служебните си задължения. Обвинението е срещу Й. С. е за това, че на 08.04.2019 г. в гр.Плевен се заканил с убийство на С. М. и на Д. Н. Обвиняемият противозаконно е пречил на старши полицай в група „Охрана на обществения ред“ във Второ РУ – Плевен при ОД на МВР Плевен, да изпълни задълженията си по  опазване на обществения ред. 

Пострадалият С. М. и обвиняемият били съседи, но имали влошени отношения. На 08.04.2019г.,С. М. посетил имота си, като обвиняемият му се оплакал, че наемателят му Д.Н. до късно вдигал шум. Същият ден С.М. предупредил наемателя си да не вдига шум, но Д.Н. отрекъл това да е вярно. По този повод двамата се срещнали с обвиняемият, за да изяснят проблема.  При разговорът обвиняемият заявил, че няма да се обяснява, а ще очисти Д. Н., след което ще отиде да го лежи в затвора. Без причина станал агресивен и блъснал С.М. в гърдите. Заявил, че повече с тях двамата няма да се разправя. Заканил се, че ще влезе в къщата и ще изхвърли Д.Н. от там. На С.М. извикал „Ей сега ще те оправя и теб, ще Ви очистя и двамата, и ще Ви лежа“, която закана била придружена и с жестове показващи рязане на глава и стрелба с пушка. Веднага след това се нахвърлил върху С.М., блъснал го отново и го ударил с юмрук, след което извадил от джоба си отвертка и замахнал с нея към главата на С. М. Уплашени двамата пострадали избягали, като подали сигнал на  тел.112 за случилото се.

Пристигайки на мястото на инцидента, служителите на МВР поскали от  обвиняемия документ за самоличност, както и да даде обяснение за случилото се. Вместо да изпълни разпореждането на полицаите, обвиняемият демонстрирал грубо и арогантно поведение, категорично отказал да съдейства и ги възпрепятствал да изпълнят служебните си задължения по установяване на фактически обстоятелства, свързани с инцидента, като отправял закани към тях, че ще бъдат уволнени и че ще ги побърка от жалби, блъснал единия служител и оказал съпротива при поставянето на белезници.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Прекъсвания на електрозахранването в части от община Плевен ще има на 28 май

Ремонтни работи по електропровод 110 kV, който е собственост на Електроенергийния системен оператор, налагат промяна ...