Начало / Здравеопазване / Записаха се първите 26 новоприети студенти по медицина в Плевен

Записаха се първите 26 новоприети студенти по медицина в Плевен

От днес в три последователни дни новоприетите студенти по медицина в Медицински университет Плевен могат да се записват. В първия ден това направиха 26 от приетите на първо класиране, съобщиха от висшето учебно заведение.

Както всяка година, 80 ще са бъдещите медици, които ще се обучават във Факултет «Медицина», като местата са разделени поравно между мъже и жени. Максималният състезателен бал за специалност „Медицина” е 36.00 и той се образува от удвоените оценките от двата конкурсни изпита – по химия и биология, и оценките от дипломата по същите два предмета. Тази година с най-висок бал от първо класиране е прието момче от град Плевен с резултат 35.76, а максималният бал при момичетата е 35.50. Минималният бал от първо класиране при жените е 31.50, а при мъжете – 27.00.

Приетите студенти по медицина от първо класиране следва да се запишат до 25 юли 2013 г. в Студентска канцелария на Факултета по медицина. Ако не направят това в уречения срок, се считат за отказали се и отпадат от участие във второ класиране. Не е необходимо неприетите кандидати да заявяват желанието си за участие във второ и трето класиране, тъй като приетите студенти се определят автоматично по низходящ ред на състезателния бал в съответната категория. Неприетите след трето класиране кандидати обаче задължително трябва да подадат заявление за участие в следващо класиране за попълване на незаетите места.

Прочетете също:

26 – килограмов тумор отстраниха хирурзи в плевенската УМБАЛ „Д-р Г. Странски“

Гигантски тумор отстрани екип от лекари в плевенската УМБАЛ „Д-р Г. Странски“. Изключително сложната и ...