Начало / Образование / Заместник- министърът на образованието ще обсъди в Плевен проектите на държавни образователни стандарти

Заместник- министърът на образованието ще обсъди в Плевен проектите на държавни образователни стандарти

На 15 март 2016 г. от 11.00 часа в аулата на Педагогически колеж – Плевен ще се проведе работна среща с Диян Стаматов – заместик-министър на образованието и науката, и експерти от Министерството на образованието и науката за представяне на проектите на петте държавни образователни стандарта (ДОС) – ДОС за предучилищно образование, ДОС за институциите, ДОС за инспектирането на детските градини и училищата, ДОС за информацията и документите и ДОС за статута на професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти, съобщават от РИО – Плевен.
Домакин на срещата е Регионален инспекторат по образованието – Плевен. На срещата са поканени за участие по 20 представители от областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен. Целта на срещата е да се проведе обществено обсъждане и да се даде възможност на заинтересованите страни да дискутират разработените стандарти.

Прочетете също:

Отдават под наем части от общински имоти в детски и учебни заведения в Плевен

Да се проведе публично оповестен конкурс и търг за отдаване под наем на части от ...