Начало / Крими / Задържаха за постоянно в ареста един от групата трафиканти на жени за Бремен

Задържаха за постоянно в ареста един от групата трафиканти на жени за Бремен

Окръжен съд Плевен е задържал със свое определение от днес 30-годишния И. Я. от Плевен за пране на пари. Искането за вземане на постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража” е внесено също днес от Окръжна прокуратура, уточняват от пресцентъра на обвинението.

Срещу И. Я. и още един от групата трафиканти – Ю. Б., е образувано досъдебно производство за пране на пари. Припомняме, че то е резултат от процесуално-следствени действия на съвместния разследващ екип от Окръжна прокуратура Плевен, ТД на ДАНС Плевен и от страна на ФР Германия – Прокуратурата на Бремен и Федерална Криминална Служба на ФР Германия – Бремен във връзка с разкриване и доказване на престъпления, извършени от група български граждани за трафик на жени с цел проституция.

В резултат на тези действия от 27 декември в качеството на обвиняем е привлечен 30-годишния И. Я. Той е обвинен за това, че в периода 2 март 2009 – 16 август 2011 год. в Плевен, при условията на продължавано престъпление, е получил парична сума от ФР Германия, за която знаел, че е придобито чрез тежко умишлено престъпление – трафик на хора. Парите са пристигнали след 42 финансови операции, общият им размер е 43 145,61 лв. За това мъжът е осъден с влязла в сила на 16 март 2012 год. присъда на Областен съд Бремен, Германия.

Второто обвинение срещу И. Я. Е, че в периода 18 април 2008 – 25 август 2011 год., при условията на продължавано престъпление, е изпратил от ФР Германия в Република България парична сума от общо 44 671,16 лв. чрез 47 финансови операции – имущество за което знаел, че е придобито чрез трафик на хора. И за това престъпление плевенчанинът е осъден с влязла в сила на 16 март 2012 год. присъда на Областен съд Бремен, Германия.

Спрямо обвиняемия И. Я. има и издадена от ФР Германия Европейска заповед за арест, предаването по която беше отложено с решение на Плевенски окръжен съд именно заради приключване на започнатото досъдебно производство.

Групата от три жени и двама мъже бяха задържани за трафик на хора, склоняване към проституция и пране на пари при съвместна акция на Окръжна прокуратура Плевен и съдебните власти на гр. Бремен на 18 октомври тази година. Екстрадирането на двама от членовете на групата беше допуснато от Окръжен съд Плевен. Бременна жена с инициали Ю. Б. остана в България, защото срещу нея има наказателно висящо производство, което не е приключило.

Прочетете също:

74-годишен мъж загина при пожар в дома си

При пожар в дома си в плевенското село Брегаре е загинал 74-годишен мъж, съобщиха от ...