Начало / Общество / Завърши курс за стрелци- зенитчици в Учебна авиационна група „Г. Бенковски“

Завърши курс за стрелци- зенитчици в Учебна авиационна група „Г. Бенковски“

курс стрелци

В „Център за подготовка и обучение“ към Учебна авиационна група „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия за поредна година завърши курс за „стрелец-зенитчик“ с военнослужещи от Военновъздушните сили.

Курсът на обучение по тази специалност е с продължителност 7 седмици и в него вземат участие военнослужещи от всички родове войски от Военновъздушните сили. Специализантите се обучават по утвърдена програма по дисциплините : Фундаментална подготовка, Тактическа подготовка, Техническа подготовка и Специална подготовка.

Radoiski_i_Conev
Редник Бисер Цонев

По време на проведените изпити на 13 и 14 август 2014 г. специализантите показаха много добри резултати. Отличиха се редниците Бисер Цонев от военно формирование 34690 и Жасмина Илчева от военно формирование 44380. Заместник-командирът на Учебна авиационна група – подполковник Юлиян Радойски, връчи удостоверенията на успешно завършилите специализанти, като подчерта, че резултатите от стрелбите ясно показват както желанието и усърдието на курсистите при усвояване на новите знания, така и високото ниво на подготовка на командно-преподавателския състав в „Център за подготовка и обучение“.

Jasmina_ Ilcheva
Редник Жасмина Илчева

Прочетете също:

Министър Каракачанов днес е на посещение във  ВВВУ „Георги Бенковски“  

По повод Деня на космонавтиката – 12 април,  министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът ...