Начало / Образование / Завършващите курса за младши сержант получиха удостоверения

Завършващите курса за младши сержант получиха удостоверения

В Учебна авиационна група „Георги Бенковски” днес се проведе тържествена церемония за връчване на удостоверенията на специализантите от курс „Младши сержант – първи модул”.

В продължение на три месеца бъдещите сержанти усвояваха знания, умения и навици по общовойскова, лидерска, тактическа и огнева подготовки, логистика, история на българските ВВС, държавни и военни символи, основни положения на ЗОВС, бойна готовност и комплектуване на военните формирования.

Подполковник Мануш Христов – началник на „Център за подготовка и обучение” сподели, че „целта на тази многоаспектнa насоченост на учебната програма е специализантите да придобият качества за управление на своите подчинени. Завършването на този курс и придобиването на сержантско звание допринася за повишаването на тяхната квалификация, но също така води до формирането на самочувствие и мироглед на съвременни лидери на малки войскови групи”.

picture-03

Началникът на Щаба на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” подполковник Ивайло Пешаков и заместник-командирът по летателна подготовка майор Пламен Ковачев връчиха удостоверенията на курсистите. Грамоти за проявено усърдие, високо чувство на отговорност и постигнати високи резултати през периода на обучението получиха ефрейтор Ивайло Радев и редник Димитър Вълчев.

picture-06

Церемонията завърши с демонстрация на командни качества и умения. Изпълнени бяха различни нормативи от огневата подготовка – заемане на положение за стрелба, разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”, а от тактическата подготовка – патрулиране в град.

picture-08

 

 

Прочетете също:

Майя Ананиева с престижната награда „Най-добър арт педагог в света“

Ръководителят на арт школа „Колорит” в Плевен – художничката Майя Ананиева, е удостоена с престижната ...