Акценти
Начало / Политика / Жители на Бохот се жалват, че над 150 къщи в селото са наводнени

Жители на Бохот се жалват, че над 150 къщи в селото са наводнени

Жители на село Бохот се оплакаха, че над 150 къщи са наводнени. Това стана ясно днес по време на среща с народния представител Владислав Николов, председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и общинския съветник от ГЕРБ Христослав Михайлов.

Мазите са пълни догоре с вода, приземните етажи също непрекъснато се пълнят с подпочвени води, има залети дворове. За да се спасят от наводнение, хората са принудени да изпомпват сами водата почти ежедневно. Мазилката и по-горните етажи на къщите се е пропукала, влага е проникнала навсякъде. Водата от къщите обаче се излива по улиците, които са се превърнали в жабуняк.

наводнено мазе Бохот

Жителите на село Бохот настояха и да се довърши обходният път за товарните коли, за да не преминават през селото. Останали са около 500 метра, които трябва да се засипят с камък, за да приключи сагата с пропадането на къщи и огради в центъра на Бохот. Те поискаха общината да отпусне на кмета на селото Цветан Кънев повече средства за ремонт на дупките по улиците, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ – Плевен. Всяка година той отделя по 5000 лв. от бюджета на Бохот, но те не са достатъчни. Само миналата година от Общината са дали целеви 10 000 лева за ремонт на основната улица, тази година обаче няма предвидени пари. Крайно време е да се реши и проблемът с контейнерите за отпадъци, които са недостатъчни за селото, настояха жителите на Бохот. Те се оплакаха, че нощем, когато извикат линейка по спешност на Бърза помощ, тя спира в центъра на селото и чака някой близък на болния да я посрещне. Така според тях, се губи време и се стига до фатален край.

среща Бохот ГЕРБ

Народният представител Владислав Николов уточни, че за да могат линейките на Бърза помощ да стигат до адресите на болните, трябва да са оборудвани с GPS навигация, с която те не разполагат. „Този проблем е национален и аз като народен представител ще настоявам линейките да бъдат оборудвани, за да стигат бързо до адресите на нуждаещите се от помощ пациенти“, заяви той. Общинските съветници от ГЕРБ пък се ангажираха да се срещнат с кмета на община Плевен, да поставят въпросите и да търсят решения.

среща Бохот ГЕРБ

Снимки: ПП ГЕРБ

Прочетете също:

Илиян Ангелов открива днес изложбата си „Писма от морето”

Живописецът Илиян Ангелов ще открие днес в Арт център Плевен своята самостоятелна изложба, която е ...