Начало / Здравеопазване / Жителите на село Еница ще позлват вече нов дентален кабинет

Жителите на село Еница ще позлват вече нов дентален кабинет

Здравната служба в село Еница, община Кнежа получи дарение – цялостно оборудване за дентален кабинет, предоставено от Суверенния военен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта, чрез съдействието на Националната пациентска организация и Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”, в лицето на Деян Колев и Момчил Баев. Над 1000 души, жители на село Еница, вече могат да се възползват от дентална помощ на място, благодарение на дарението.

Събитието по откриването на кабинета, което се проведе на 29 февруари, бе уважено от Н.Пр. д-р Камило Дзуколи, извънареден и пълномощен посланик на Суверенния военен орден на „Свети Йоан от Иерусалим”, Родос и Малта, Комисар Виторио Савати, Богдан Паташев, зам. ръководител на мисията на Малтийския орден в България,областният управител на Плевен Ралица Добрева, кмета на Кнежа Илийчо Лачовски, Председателят на ОбС в Кнежа Мария Герговска, НПО и др.

„Добродетелта е качество, присъщо на хората, които не само познават проблемите на обществото, но и правят всичко възможно да повишат качеството на социалния, здравния, културния статус на населението”, каза кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски. Той подчерта, че възможността хората да се възползват от дентална помощ в селото ще им донесе по-голяма сигурност и спокойствие, ще намали разходите им за лечение и ще насърчи превенцията на денталните заболявания.

„Радвам се, че днес сме сред вас в това хубаво село Еница”, каза Н.Пр. д-р Камило Дзуколи, извънареден и пълномощен посланик на Суверенния военен орден на „Свети Йоан от Иерусалим”, Родос и Малта. Той изрази надежда това е да е поредното от много посещения в Община Кнежа.

Със средства на Суверенния военен орден е закупено оборудването на зъболекарския кабинет в село Еница. Малко по-рано през деня Н.Пр. д-р Камило Дзуколи връчи дарение и на МБАЛ – Павликени, където предостави специално оборудвана линейка.

Снимки: пресцентър Областна администрация – Плевен

Следваща Предишна
Еница кабинет
Еница кабинет
Еница кабинет

Еница кабинет 4
Следваща Предишна

Прочетете също:

Юристи дариха близо 11 000 лева на УМБАЛ – Плевен

Магистрати, следователи, адвокати и служители от Окръжна прокуратура Плевен, районните прокуратури от съдебния район, Окръжен ...