Акценти
Начало / Политика / Животновъди от Община Плевен сигнализират за проблем с пасищата

Животновъди от Община Плевен сигнализират за проблем с пасищата

Животновъди от Беглеж, Николаево и други места на територията на Община Плевен днес се срещнаха с народния представител от ГЕРБ Владислав Николов. Те акцентираха върху сериозен проблем, който е свързан с отдаването под наем на общински пасища на животновъди. Пред Владислав Николов те споделиха, че са им разпределени напълно негодни за употреба пасищни терени, които са залесени и не могат да бъдат ползвани. На срещата присъстваха животновъди от Беглеж, Николаево и др. населени места, които отглеждат между 100 и 300  глави добитък. Предложени са им били пасища обрасли с дървета и разпокъсани в различни землища по 2, 3 и 5 декара.
„Не ни ги раздават, защото нямали пазарна оценка. Тя обаче ще излезе след като е излязъл срока да ни бъдат раздадени. Забележете, ние не ги купуваме, ние ги наемаме тези пасища.”, казаха животновъдите.

Своето недоволство от създадената ситуация и подробности, препятстващи нормалното протичане на процеса по разпределяне на пасищни терени на територията на Община Плевен, животновъдите са посочили и в протестно писмо, което предоставиха на народния представител Владислав Николов.

Прочетете също:

Над 1 000 на 100 000 е заболяемостта от Ковид-19 в Плевен на 14-дневна база

Заболяемостта от Ковид-19 в община Плевен премина границата от 1 000 на 100 000 на ...