Начало / Общество / Живеещи на улица „Гургулят” в Плевен се оплакват от лошото й състояние

Живеещи на улица „Гургулят” в Плевен се оплакват от лошото й състояние

Живеещи на улица „Гургулят“ в Плевен се срещнаха с председателя на Общинския съвет Мартин Митев, за да поставят въпроса с окаяното състояние на част от нея. Отсечката, за която става дума, е в централната част на града, точно зад Регионалния исторически музей, и дупките й видимо контрастират с новия асфалт на велоалеята в съседство, съобщиха от пресцентъра на Общински съвет Плевен.

„По тази улица не е правено нищо с години, газим кал през повечето време. Всички съседи могат да потвърдят това, което ви казвам. И при дъжд, и при сняг тук не може да се мине. Когато вали се образува цяло езеро. Обикаляме и ние, и майките с количките, и възрастни хора“, заяви на срещата Мария Георгиева.

Жената живее от години в района и не е единствената, която смята, че случващото се не е нормално за един областен град като Плевен. За да се срещнат с председателя на местния парламент, на „Гургулят“ се бяха събрали и други живеещи в района, който също споделиха, че от години обикалят институциите и обясняват за проблема с тази част от улицата. „Тук и на блатните птици не е комфортно, но ние, данъкоплатците, по неволя с патерици, с детски колички, с велосипеди, сме принудени ежедневно да преодоляваме калта и дупките“, заявиха хората. Тяхната молба към Мартин Митев е за съдействие за основен ремонт на отсечката – изграждане на канализация и асфалтиране на 100-метровия участък от „Гургулят“.

gurgiliat 4

Освен калта и дупките, проблем за тази част от улицата са и автомобилите, които въпреки забраната за преминаване, използват участъка като по-кратък път и допълнително влошават проблема с настилката. В района се намира и една от къщите на „Жилфонд“, която по думите на местните, е в окаяно състояние и е опасна за живеене.

Проблемите на „Гургулят“ в момента се допълват и от избуялата трева. „От „Паркстрой“ косят само покрай велоалеята, останалото пространство е обрасло и тревата достига застрашителни размери. Кой знае какво има вътре, човек не смеe да пристъпи“, споделиха още живущите. Те поставиха въпроса и за гараж в района, за който не е ясно има ли нужните разрешителни за него.

„Калната „Гургулят“ изглежда абсурдно не само на фона на новата велоалея, а и поради факта, че на една ръка разстояние от нея се намира  Регионалният исторически музей, сградата на плевенската жандармерия и един от историческите обекти на Плевен – част от стената на крепостта Сарая, изградена през 17 век. Какво ли биха си помислили посетители на Плевен, дошли в района – за разходка по велоалеята или до музея, като видят тази гледка“, казаха още на срещата с Мартин Митев живеещите в тази част на улицата.

gurguliat 5

Прочетете също:

Свидетелства за дарение получиха фирмите, подкрепили финансово засаждането на нови дървета в града

Кметът Георг Спартански връчи днес свидетелствата за дарение на фирмите, които подкрепиха финансово дейността на ...