Акценти
Начало / Крими / Жена, държала тютюн без бандерол е предадена на съд от РП – Левски

Жена, държала тютюн без бандерол е предадена на съд от РП – Левски

Районна прокуратура – Левски внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишна жена за държане на  тютюн без бандерол, информира Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Елена Х. е за това, че на 29.04.2017 г. в гр.Левски, обл.Плевен, в района на Общински пазар, на ул.“Александър Стамболийски“, държала акцизни стоки без бандерол – 6,804 кг.  тютюн за пушене, на стойност 1 156,68 лв. Размерът на невнесения акциз е 1 034,21 лв., а такъв бандерол се изисква по Закона за тютюна, тютюневите изделия и свързаните с тях изделия и по реда на Закона за акцизите и данъчните складове. Престъпление по чл.234, ал.1 от НК.

Насипният тютюн обвиняемата събрала от сметището на с. Буковлък, където живее. На 29.04.2017г., когато се провеждал съботен пазар в гр.Левски, посетила града с намерение да продаде събраният тютюн. Разположила се на сергия за продажба на чорапи и обувки, като чувалите с тютюн били зад нея в два автомобила с отворени врати.  На същата дата служители при РУ на МВР Левски. При обход на пазара забелязали черните полиетиленови чували в двата автомобила, в които след  проверка открили безакцизния тютюн.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Следващата седмица пръскат с препарати в местности в землището на Плевен

В изпълнение на Наредба № 13 от 2016 г. за мерките за опазване на пчелите ...