Начало / Здравеопазване / Етика и медицински технологии ще обсъждат в Плевен

Етика и медицински технологии ще обсъждат в Плевен

Уникалното за страната ни научно събитие Ден на биоетиката ще се проведе за пета поредна година в Медицински университет-Плевен. Началото постави проф. д-р Силвия Янкуловска, дмн, Декан на Факултет „Обществено здраве“ през 2014 г.

С интензивна програма в един ден се дава възможност на всички, които професионално се занимават с биоетика – студенти, докторанти и специализанти от различните медицински специалности, академични кадри и широката общественост да чуят лекции на утвърдени чуждестранни биоетици и презентации на участници от България. Досега гост-лектори на събитието са били проф. Хенк тен Хаве (Доктор Хонорис Кауза на МУ-Плевен), проф. Лучана Каенацо, проф. Ренцо Пегораро и д-р Елс Макелберг.

Поредното пето издание на Деня на биоетиката ще се проведе на 19 април /четвъртък/ под мотото „Етика и медицински технологии“.  Откриването е от 9 часа в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния център. Гост-лектор е проф. Кенет Гудман – основател и директор на Института по биоетика към Медицинския университет в Маями, основател на Американската асоциация по медицинска информатика и основател на Североамериканския център по етика и здравно-информационни технологии.

Прочетете също:

В ОУ „Валери Петров“ пресъздадоха народни обичаи за посрещане на Пролетта

Пролетен празник, с много  песни, стихове и танци, направиха учениците от 2 а, б, в ...