Начало / Общество / Дядо Коледа пристигна в Гулянци с лодка

Дядо Коледа пристигна в Гулянци с лодка

Със запалване светлините на голямата елха започнаха коледните тържества в град Гулянци. Тази година празникът включваше базар на сувенири и картички, изработени от децата и колективите на ДГ „Незабравка” и СУ „Христо Смирненски”. Представена беше също изложба на автентични сурвачки, създадени от децата, участвали в специалния Коледен конкурс на Центъра за обществена подкрепа гр. Гулянци.

Ева Янкова – директор на детската градина сподели, че всички много са се постарали, за да зарадват жителите и гостите на Гулянци с уникални и направени с любов коледни подаръци. Ренета Маркова и Галя Доцева – преподаватели в СУ „Хр. Смирненски” разказаха, че тази година средствата, които училището събира с инициативата ще бъдат дарени в помощ на детенце, нуждаещо се от операция. Управителят на ЦОП гр. Гулянци Цветомира Иванова представи идеята на конкурса за изработване на автентична българска сурвачка и акцентира на това, че чрез подобни инициативи децата научават повече за миналото, за традициите и начина, по който са творили техните предци – какви материали са използвали, какви символи са вмъквали, как са съчетавали цветовете.

Начало на празничната програма сложи пристигането на Дядо Коледа. Любимият гост и тази година остави шейната и доплава с лодка по р. Дунав. Ще припомним, че появяването му в Гулянци през последните години винаги е атрактивен момент, дали заради метеорологичните условия или заради собствената му креативност и променящи се времена и нрави. Досега е идвал и с кабриолет, и яхнал мощен мотор, и с конски впряг… Сигурно е, че догодина малки и големи ще го очакват отново с нетърпение и интерес.

Дядо Коледа поздрави всички, пожела весели празници и заедно с кмета на общината и децата на Гулянци запалиха светлините на Коледната елха. Лъчезар Яков изрази радостта си, че община, читалище, училище, детска градина и център за обществена подкрепа са заедно в един такъв голям и хубав празник. „Това означава, че гледаме в една посока, работим и се веселим заедно, стремим се да създадем за децата на общината подходящи условия и среда да творят, да се развиват и изявяват талантите си.” – допълни той и пожела празниците да са весели за всички, новата година да е мирна, здрава и честита. Кметът на общината връчи големите награди на децата участници в конкурса за сурвачка – I място Марина Вардолова от Милковица, II място Габриел Стефанов от Гулянци, III място Виктория Стоименова от Брест и специална награда за най-малкия участник Венцислав Иванов от Долни Вит.

Последва музикална програма, в която взеха участие колективите и изпълнителите при НЧ „П. Р. Славейков”. Те създадоха много настроение и зарадваха публиката с любими коледни песни, танци и фолклорни изпълнения. Тържеството завърши със заря, след което Дядо Коледа раздаде подаръци на всички деца.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...