Акценти
Начало / Общество / Дрифтъри приканват повече хора да посетят благотворителното им шоу в подкрепа на Влади

Дрифтъри приканват повече хора да посетят благотворителното им шоу в подкрепа на Влади

Дрифт Влади

БМВ тийм Плевен отново напомня за демонстрационното Дрифт шоу, средствата от което ще бъдат предоставени за лечението на 24-годишния Владимир Петров от Плевен, който се възстановява след катастрофа с мотор. Дрифт шоуто е запланувано да се проведе на 3 май от 11 до 17 часа на картинг пистата в Плевен, съобщават организаторите.

На 14.04.2012 г. Владимир, шофирайки мотор, претърпява катастрофа, при която получава тежка мозъчна контузия. Приблизително три месеца е в кома. След събуждането му се установява, че той не може да се движи и да говори. В момента Владимир е в по-добро състояние, но е прикован в инвалиден стол. Понастоящем Влади е с тежки двигателни нарушения, сто процента инвалидност, тежка спастична квадрипареза, довела до невъзможност да се придвижва и обслужва сам. В момента възстановява частично говора, обема на движения в големите стави с помощта на придружител. Близките са решени да продължат борбата за пълното му възстановяване. То е възможно, но след продължителна рехабилитация и лечение извън границите на България. При първоначални данни за него са необходими 6 500 евро, които са непосилни за родителите му.

Организаторите съобщават, че входът ще е 5 лв. на човек, като не бива да се забравя, че мероприятието е изцяло с благотворителна цел и всяка стотинка в повече, която успеят да съберат, ще е безценна за лечението на Влади.

Такса участие няма, но ще се допускат само автомобили, които наистина биха могли да бъдат атрактивни по някакъв начин за зрителите, както и правоспособни шофьори.

Прочетете също:

Прокуратурата започна разследване на пожара в Медицинския университет в Плевен

В Районна прокуратура град Плевен е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 330, ал.1 ...