Начало / Икономика / До 17 април се кандидатства за студентски стаж в държавната администрация

До 17 април се кандидатства за студентски стаж в държавната администрация

На портала http://staj.government.bg са публикувани  позициите  по Програмата за студентски стажове в държавната администрация, съобщават от правителствения пресцентър. Общо заявените позиции са 1 130, като само в област Плевен са 32.

В Плевен по Програмата за студентски стажове може да се кандидатства за 9 места в НАП – Плевен, 3 в Областна администрация, 2 в РЗИ и 1 място в Държавен архив. Община Белене е обявили 5 позиции, Община Никопол – 8, Община Долна Митрополия – 4.

Крайният срок за кандидатстване за стажовете, които ще се проведат през месеците юли, август и септември, е 17 април. Студентите могат да кандидатстват за до 5 позиции от професионалното направление, в което се обучават. В рамките на лятната кампания могат да проведат един стаж.

Кандидатстването става онлайн чрез регистрация в портала. Програмата се провежда успешно за пета поредна година при изключителен интерес, както от страна на студентите, така и от страна на държавната администрация.

В Програмата могат да участват всички студенти, които са в процес на обучение във висше училище в страната или чужбина и са с непрекъснати студентски права, без значение от степента и формата на обучението. Стажовете са фокусирани върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и професионална ориентация на студентите.

Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на портала http://staj.government.bg.

 

 

Прочетете също:

Отдават под наем части от общински имоти в детски и учебни заведения в Плевен

Да се проведе публично оповестен конкурс и търг за отдаване под наем на части от ...