Начало / Общество / Доброволчески лагер се проведе за първи път в Левски

Доброволчески лагер се проведе за първи път в Левски

В градинката пред паметника на Апостола в град Левски Соник Старт официално откри седмия ежегоден Доброволчески лагер „По стъпките върви и приключението продължи“.

Град Левски за първи път е домакин на мащабното събитие, част от Националната  кампания за толерантност на СОНИК СТАРТ „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел”, което се провежда под патронажа на кмета на община Левски  Любка Александрова.

Доброволческият лагер, който обединява деца и младежи от цялата страна в благородната кауза на доброволчеството се провежда в памет на Стефан Калинов – дългогодишен доброволец в Център за обществена подкрепа – Първомай и СОНИК СТАРТ.

 В град Левски има рицари на доброто, каза кметът на общината Любка Александрова, а с доброволческия лагер  те ще се увеличават. Да бъдем добри означава да бъдем хора, подчерта  Александрова и благодари на организаторите за възможността да бъде домакин на  благородната инициатива.

Паркът се превърна в сцена на добротворчество с разнообразни арт-дейности,  спортни състезания, облагородяване на градския парк .

Доброволческият лагер се организира от социалните услуги, част от голямото семейство на СОНИК СТАРТ – Центровете за обществена подкрепа в градовете Левски, Карлово, Първомай, Балчик, Драгоман и Червен бряг; Центровете за настаняване от семеен тип в градовете Левски, Карлово, Първомай, Драгоман и Червен бряг; Дневен център за деца с увреждания в гр. Карлово; Център за социална рехабилитация и интеграция гр. Левски; Защитено жилище Червен бряг и Дневен център за деца и възрастни хора с увреждания Червен бряг.

Прочетете също:

Вътрешният министър е провел работни срещи със служители от районни управления в областта

В рамките на работно посещение министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети районните полицейски управления ...