Акценти
Начало / Общество / Доброволци от Левски с национална младежка награда за благородство и доблест

Доброволци от Левски с национална младежка награда за благородство и доблест

Доброволците на СОНИК СТАРТ в гр. Левски и ученици в СУ „Крум Попов“ –  Димитър Матеев, Галя Иванова, Денис Костова и Христо Методиев, заслужиха наградата „Доблест и благородство“ за своя принос в културния и образователен живот на общността. Уменията им да ангажират и заразяват другите около себе си с инициативи и кампании със социална насоченост и обществена значимост са пример за техните връстници.

Церемонията за връчване на наградите се е провела  в резиденция „Врана“ с любезното домакинство на Симеон Сакскобургготски. Това е първа по рода си будителска младежка награда „Доблест и благородство“ за младежи от 14 до 20 години. Наградата се дава за проявени смелост, милосърдие, честност, себеотрицание, героизъм, доблест и благородство.

Учредители на наградата са Фондация „Фехтовална Академия Васил Етрополски“, Малтийски Орден – България, Фондация „Българска памет – братя Диневи“, физическите лица Офелия Кънева, Янко Кръндаров, Васил Етрополски и Държавна агенция за закрила на детето.

За номиниране на първите лауреати са направени допитвания до общественици, социално-ангажирани представители на бизнеса, представители на местната и централна власт, доставчици на социални услуги, представители на медиите и млади хора.

Информация на екипа на Центъра за обществена подкрепа/ ЦОП /Левски.

Прочетете също:

Пулмолозите съветват: Още при първите симптоми на грип потърсете лекар

„В България хората масово се самолекуват, купуват си антибиотици, от които при грипна инфекция няма ...