Начало / Общество / Доброволци зарадваха деца с увреждания в Дневния център

Доброволци зарадваха деца с увреждания в Дневния център

Доброволци от общинската организация на ДНЕС Плевен зарадваха малчуганите от Дневния център за деца с увреждания като им занесоха новогодишни подаръци. Инициативата е в рамките на стартиралата през декември Национална доброволческа инициатива на гражданското движение “ДНЕС помага”, а подаръците бяха играчки, флумастри за оцветяване, блокчета за рисуване и любимите на децата лакомства, уточни регионалният координатор на движението Зинаида Георгиева.

Цветанка Кръстева поздрави от името на доброволците служителите в центъра и децата, които го посещават, и им пожела здраве и добри дни през 2013 година.

Директорката на центъра Фаня Николова сърдечно благодари на доброволците за проявеното внимание към съдбата на децата и каза, че се надява и за в бъдеще ползотворното сътрудничество между центъра и общинската организация на ДНЕС Плевен да продължи.

Основната цел на доброволческата кампания е да окаже конкретна помощ на тези, които не могат да се справят сами с делника, които са с увреждания, да подаде ръка с макар и малки, но важни за хората в нужда облекчения, както и да съдейства за разрешаване на конкретни социални проблеми. Инициативата не е финансирана, а се прави само и изключително на доброволни начала, от доброволци.

Прочетете също:

В Плевен палят празничните светлини на 1 декември

С приказния детски спектакъл „Елхичке, засияй над земята, огрей със звездата” ще бъдат запалени празничните ...