Начало / Общество / Днес е международният ден на блондинките

Днес е международният ден на блондинките

31 май се чества като Международен ден на блондинките от 2006 г. Смята се, че първата блондинка в историята на човечеството e древногръцката богиня Афродита, чиито златисти къдрици били подарък от самия Зевс. В наши дни много мъже са убедени, че блондинките са най-красивата част от нежната половина на човечеството. В много страни отношението към блондинките е социокултурен феномен, основаващ се на различието и на приписваните качества. Култът към блондинките се създава от киноиндустрията и особено от Холивуд в средата на 20 век.

Справедливо или не, блондинките се смятат за по-привлекателни, но и по-глупави от останалите жени (особено относно математическото мислене). Има множество вицове в повечето западни култури на тази тема, включително и на български.

Според биолози естествените блондинки ще изчезнат от Земята през 2202 г. А последната блондинка ще се роди във Финландия, където живеят най-много русокоси мъже и жени. Биолозите обясняват прогнозите си с това, че светлият ген е рецесивен, а тъмният е доминантен. Ако брюнет сключи брак с блондинка, децата им най-вероятно ще са с тъмни коси.

 

Прочетете също:

Димитър Пенчев срещу европейски шампион за континенталната титла при професионалистите

В събота вечерта, 16 ноември световният вицешампион по кикбокс Димитър Пенчев ще се бие за ...