Начало / Последни новини / Димитър Пенчев отказа европейското по муай тай

Димитър Пенчев отказа европейското по муай тай

Кикбоксьорът от плевенския клуб Скорпион – Димитър Пенчев няма да участва на европейско първенство по муай тай. Синът на световния шампион по кикбокс Камен Пенчев спечели квота за Израел, но в последствие отказа да се качи на континенталния ринг.

„С баща ми преценихме, че евентуално участие в Израел ще ми попречи да се съсредоточа на сто процента върху подготовката за европейското по кикбокс през октомври. Решихме да не рискуваме и заради евентуални контузии, защото залога е много голям за мен. Целта ми е да стана европейски шампион по кикбокс. Отказвайки участие в Израел ще имам достатъчно време да се подготвя по най-добрия начин“, коментира Димитър Пенчев.

Двамата с баща му, който е главен треньор на Скорпион /Плевен/ вече са направили програмата за подготовка. Най-интензивната част от нея са предстоящите 20 дни. На 21 юли Митко заминава на 10-дневен лагер в Банско с националния отбор. Веднага след края му той ще отпътува за Кранево, където заедно със състава на Скорпион ще тренира още 10 дни. След 10 август подготовката ще продължи в Плевен. Паралелно с всекидневните тренировки Димитър Пенчев ще участва и в контролни срещи със силни съперници.

Прочетете също:

БАМФ Плевен увеличава семейството си с още един член

Община Червен бряг вече е част от структурата на Българската асоциация по мини футбол – ...