Акценти
Начало / Култура / Деца от Никопол класирани за областния етап на конкурса „С очите си видях бедата”

Деца от Никопол класирани за областния етап на конкурса „С очите си видях бедата”

M.Vanev_15
Рисунката на 15-годишния Митко Ванев от СОУ „Хр. Ботев“ – Никопол, класирана на първо място в трета възрастова група

Рисунките на 9 деца на възраст от 6 до 15 години от детски градини и училища в Никопол са класирани за областният етап на Международния конкурс „С очите си видях бедата”, съобщават от Община Никопол. Конкурсът се организира от Министерство на образованието и науката и обхваща учебно съдържание по Програма за действия при бедствия, аварии, катастрофи, пожари и оказване на първа помощ. Чрез средствата на изобразителното изкуство децата и учениците пресъздават своите познания за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита, както и желание за участие в доброволческа дейност и дейности за опазване на околната среда.

В общинския етап тази година от община Никопол се включиха 39 участници от СОУ „Хр.Ботев” гр.Никопол, ОУ „Патриарх Евтимий“ с.Новачене, ОДК Никопол, ЦДГ№1 „Щастливо детство” гр. Никопол, ЦДГ №3 „Радост“ гр.Никопол, ЦДГ „Здравец“ с.Муселиево и ЦДГ „Щастливо детство“ с.Дебово.

 

Прочетете също:

Прекъсвания на електрозахранването в части от община Плевен ще има на 28 май

Ремонтни работи по електропровод 110 kV, който е собственост на Електроенергийния системен оператор, налагат промяна ...