Акценти
Начало / Образование / Деца от Гулянци твориха на тема „Моят роден край”

Деца от Гулянци твориха на тема „Моят роден край”

Деца от шест детски градини се включиха в  колоритен детски празник на тема „Моят роден край”. Проявата е в рамките на областната инициатива „Децата в действие сбъдват мечтите си” по програмите на Джуниър Ачийвмънт – България за деца от предучилищна възраст. Оганизатори на събитието бяха Регионалното управление на образованието, Джуниър Ачийвмънт – България и ДГ „Незабравка” гр. Гулянци, с подкрепата на Община Гулянци.

Малките участници демонстрираха находчивост, усърдие и сръчност, креативност и талант, умение за работа в екип.

Малките предприемачи от ДГ „Незабравка” гр. Гулянци бяха архитекти и изработиха макет на дунавския бряг, превърнат в атрактивна туристическа дестинация.

Децата от ДГ „Щастливо детство” с. Брест бяха екскурзоводи и изработиха сувенири   и  информационни книжки с цел  популяризиране  на забележителностите на родното си село.

Детска градина „Първи юни” с. Гиген акцентира върху най-ценната историческа забележителност на селото – древноримския град Улпия Ескус. Мото на децата в работата им беше „Ценители на историята”.

Работилница „Милковчанчета” при ДГ  „Детска радост” с. Милковица изработи куклата Милка и пана с ликът ѝ за популяризиране на една от емблемите на селото.

Сръчковците при ДГ „Слънце” с. Сомовит и малките родолюбци от ДГ „Здравец” с. Шияково изработиха сувенири представящи родния им край.

Емоциите с децата в тази инициатива споделиха кмета на общината Лъчезар Яков, експерти от РУО – Плевен, представители на Джуниър Ачийвмънт – България, служители от общинска администрация, учители и директори, ръководители на фирми и предприятия, уредници на културни и исторически обекти, партньори на детските градини, родители.

След като всички малки предприемачи презентираха работата на своите фирми, те бяха наградени с грамоти, сертификати и подаръци. От своя страна те поднесоха на своите гости прекрасна програма и част от изработените сувенири. 

Снимки: Ева Янкова – директор на ДГ „Незабравка” гр. Гулянци

Прочетете също:

Временно ограничават движението по бул. „Русе” заради кастрене на дървета

В три поредни дни – 21, 22 и 23 януари 2020 год., ще бъде ограничено ...