Начало / Образование / Децата от детска градина „Юнско въстание“ – Плевен отпразнуваха десетия рожден ден на eTwinning

Децата от детска градина „Юнско въстание“ – Плевен отпразнуваха десетия рожден ден на eTwinning

ОДЗ Юнско въстание празник

Децата от детска градина „Юнско въстание“ – Плевен отпразнуваха на 7 май десетия рожден ден на eTwinning. Дворът на детската градина цял ден беше Планетата eTwinning. Групите от детската градина дефилираха, като начело на шествието бяха Евро и Опа – героите, които дадоха име на проекта по СП „Коменски“ “E.U.R.O.P.E. – European Union Regions in Our Pupils Eyes“ – “Европа – Европейските обединени региони в нашите детски очи“. Партньорите по проекта се откриха в платформата eTwinning и реализираха двугодишно многостранно партньорство.

DSC07651

Малчуганите пяха, рисуваха, танцуваха и се веселиха. Пуснаха сини и жълти балони, които символизират цветовете на eTwinning. Празникът беше отбелязан и с ежегодното издание на “Читателски маратон – Прочети ми пак”, организиран от Румяна Кирилова, директор на базовата детска градина „Юнско въстание“. В маратона се включиха студенти от Педагогическия колеж към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ под ръководството на зам.-директора на колежа доц. д-р Теодора Вълова, национален eTwinning посланик.

Честванията в Плевен минаха под мотото „eTwinning – от детската градина до университета”.  Празненствата са по повод 10 години от създаването на платформата за електронно сътрудничество между учителите в Европа eTwinning и се провеждат в цяла Европа.  Дейността, финансирана от ЕС, е част от програма „Еразъм плюс“.

Снимки: ОДЗ „Юнско въстание“

 

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...