Акценти
Начало / Общество / Детски фестивал за игри и творчество преобразява за три дни „Кайлъка“

Детски фестивал за игри и творчество преобразява за три дни „Кайлъка“

Детски фестивал за игри и творчество ще се проведе в парк „Кайлъка“ от 3 до 5 юни. „Кайлъче фест“ ще преобрази за три дни с хамаци и люлки, игри и творчески работилнички, куклен театър и музикални игри, читалня и кукли, сладки и възглавници поляните в началото на парка.

Програмата започва на 3 юни, петък, от 15:00 часа с „Вълшебни поляни“ – творчески работилнички за овълшебяване на поляните с хамаци, прежда, бои, кукли и декупаж. От 18:00 часа ще започне „Вълшебни хапки“ – кулинарно ателие, а от 19:00 часа – „До фа ла и реми със сол“ – музикални интерактивни игри.

На 4 юни, събота, мероприятията продължават от 11:30 часа с „Десетте пръстчета на въображението“ – творчески ателиета за рисунки, кукли, картички и книготека (библиотека на възглавнички). В 14:00 часа стартира „Хляб за всяко дете“ – кулинарно ателие, а от 15:00 часа – „Аз имам право“ – беседа за правата на детето. В 16:00 часа малчуганите ще могат да се забавляват с „Четива за малките същества“ – интерактивна читалня и стихоплетница, а от 19:00 часа ще започне кукленият театър „Скъпоценно“.

В последния ден от фестивала – 5 юни, началото ще бъде поставено в 11:30 часа с „Кашон с облаци (боклуци)“ – творчески работилнички за рециклирано изкуство. От 14:00 часа ще започне „Посей живот“ – ателие-беседа за засаждане, а от 15:00 часа – „Аз съм част от природата“ – рисувално ателие и изложба. В 16:00 часа ще започне „Обелки и обеци“ – творческа работилничка за накити и кулинарно ателие, а в 17:00 часа ще стартира игротеката „Въжеиграч с ластик“. Финалът на фестивала ще бъде поставен в 19:00 часа с игра – състезание за почистване на поляните с включване на децата по желание.

Прочетете също:

Гледка от балон очаква жителите на град Плевен

Организацията по оползотворяване на отпадъци от опаковки, която от тази година събира разделно отпадъците от ...