Начало / Крими / Детска игра запали навес, булдозер горя на сметището

Детска игра запали навес, булдозер горя на сметището

Сигнал за пожара е получен вчера в 15.22 часа, съобщават от полицията в Плевен. Пожарът е причинен при игра на деца на възраст от 5 до 12 години. Лумналият огън е унищожил 88 кв.м покривна конструкция на пристройка и 2 куб. дървен материал. Докато децата играели в пристройката, възрастните били в едноетажната къща, долепена до пристройката. При пожара пострадали няма, уточняват от полицията.  В гасенето са участвали огнеборци от Левски с един специализиран автомобил.

По-късно вчера е съобщено за запален булдозер на новото сметище на Плевен. Инцидентът е станал около 17 часа. Запалената машина е собственост на „Строителна механизация” – Плевен. При инцидента са унищожени кабината и двигателя. Причината за произшествието е късо съединение, уточняват от полицията. Служители на РСПБЗН – Плевен са потушили пламъците с един специализиран автомобил.

През вчерашния ден огнеборци са гасили  16 пожари в сухи треви в землищата на селата Къртожабене, Биволаре, Шияково, Староселци, Букъвлък, и градовете Белене, Койнаре, Никопол и Плевен.
От служба „Противопожарна безопасност“ отново апелират за спазване на мерките за пожарна безопасност. Остава в сила категоричната забрана за палене на сухи треви и установените нарушители ще бъдат санкционирани, предупреждават от там.

Прочетете също:

Задържаха мъж, счупил с юмруци стъкло на линейка

На 18 февруари 2021 година около 14. 40 часа  пред медицинско заведение в Плевен 34-годишен ...