Начало / Последни новини / Детелин Далаклиев празнува днес 10 години от световната титла в Милано

Детелин Далаклиев празнува днес 10 години от световната титла в Милано

На 12 септември 2009 г. плевенчанинът Детелин Далаклиев завоюва безапелационно световната титла по бокс на първенството в Милано. Далаклиев позволи на съперниците си да му вземат само 5 точки от всичките му мачове. По време на надпреварата в категория до 54 кг в Италия 26-годишният тогава Детелин побеждава Виет Куон Тран от Виетнам, Андрю Шелби от Уелс, Мехмед Топчакан от Турция, Тулашбой Дунарьов от Узбекистан, Янакиел Аларкон от Куба, а на финала надделява над руснака Едуард Абзалимов.

По повод годишнината Детелин Далаклиев кани приятели и почитатели днес от 18,00 ч. в „10XCafè“ в Плевен /намира се на ул.Хаджи Димитър 2/. Световният шампион ще отбележи емблематичната дата, споделяйки спомени за трудностите, съмненията и тежката цена на успеха в Милано. По време на специалния повод Далаклиев за първи път ще разкрие подробности и около бъдещите си планове, свързани със създаването на боксовия му клуб „ДСД Боксинг”, който ще се помещава в зала в родния Плевен. Целта му е да запали децата да се занимават с бокс, да им предаде знанията си и да създаде нови шампиони.

Идеята на отбелязването на 10-годишнината от спечелването на световното отличие е да вдъхнови малки и големи да се борят за мечтите си и никога да не се предават.

Прочетете също:

Неизвестен нападна и обра 73-годишна жена в Ореховица

На 25 февруари 2020 година в 19:55 часа в полицията е постъпил сигнал за извършен ...