Акценти
Начало / Политика / Депутатите Васил Антонов и д-р Емил Райнов се срещнаха със симпатизанти в общините Белене и Никопол

Депутатите Васил Антонов и д-р Емил Райнов се срещнаха със симпатизанти в общините Белене и Никопол

Народните представители от ПГ на „БСП Лява България” Васил Антонов и д-р Емил Райнов се срещнаха с членове и симпатизанти на общините Белене и Никопол, съобщават от пресцентъра на местната структура на партията. Обсъдени бяха актуални теми, свързани с политическата обстановка в България, предстоящите задачи пред БСП и парламентарната група на Левицата, както и конкретните проблеми в българското здравеопазване.

„През последната година БСП многократно предупреждаваше за ситуацията, в която ще изпадне здравеопазването. С вота на недоверие за цялостната политика в здравеопазването, ние искахме да предупредим за това, което ще се случи от 1 април. Отговорът на управляващите бе, че мотивите не били действителни. Първи април дойде и всички разбраха, че от реформата остана само името й. В момента сме в ситуация лекарите да не знаят как да лекуват, пациентите да чакат на опашки, а лечебните заведения и НЗОК не са наясно какви договори да сключват.”, каза д-р Емил Райнов.

никопол 3

Васил Антонов посочи, че срещите в Белене и Гулянци са първите от предстоящата поредица през следващите два месеца, които ще бъдат подготовка за предстоящите президентски избори. Той отчете, че въпреки загубата на кметските избори миналата година, и в двете общини има много силни и стабилни партийни структури, които работят уверено и сигурно дори и като опозиция. Антонов запозна присъстващите с основните позиции, които бяха обсъдени на последния конгрес, както по отношение на вътрешната и външна политика, така и по отношение на опозиционната дейност, законодателните инициативи и социални ангажименти на Партията.

белене 2

На срещите присъстваха и общопрактикуващи лекари и специалисти от двете общини. Те споделиха, че новите правила са наложени административно, без да са съобразени с обективните дадености и възможности за финансиране в общинските болници, в резултат на което това ще доведе до техния фалит.

белене 5

белене 6

Снимки: БСП – Лава България

Прочетете също:

Медицински университет – Плевен изпрати хуманитарна помощ на колегите си в Китай

Академичната общност на Медицински университет – Плевен изпрати спешна хуманитарна помощ в подкрепа на китайските ...