Начало / Образование / Ден на отворени врати организира Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване

Ден на отворени врати организира Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване

ПГ по ресторантьорство

Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване представи  днес в учебна база „Орион“  всички свои специалности, по които ще има прием за новата учебна година. Денят на отворените врати е ориентиран  основно към младите хора, на които им предстои да кандидатстват след завършен седми и осми клас, каза за infopleven Биляна Тодорова, преподавател в гимназията.

ПГ по ресторантьорство

Представени бяха специалностите Декорация на сладкарски изделия, Готвач, Кетъринг, Икономист мениджър, приемът за които е след завършен осми клас. С прием след седми клас ще са две паралелки – кетъринг с разширено изучаване на английски език и на руски език.

Вече трета година училището има прием и след завършен седми клас, като интересът към тези паралелки също е много голям, обясни Тодорова.

ПГ по ресторантьорство

В професионалната гимназия предлагат и задочна форма на обучение по специалността готвач. Възможност за надграждане е формата на обучение след завършено средно образование, при която се дава възможност за придобиване на ІVстепен на квалификация по специалността Ресторантьор.

Завършилите професионалната гимназия намират добра реализация, като не е малък броят на учениците, които започват работа в чужбина като сервитьори, бармани, готвачи.

карвинг

Прочетете също:

Рекорден брой кандидат-студенти за медицина и фармация в Медицински университет – Плевен

Над 1000 кандидат-студенти ще се явят на 5 юли 2022 г. на редовния присъствен изпит ...