Акценти
Начало / Общество / Ден на отворени врати в бившето ШЗО по случай празника на Сухопътни войски

Ден на отворени врати в бившето ШЗО по случай празника на Сухопътни войски

В навечерието на 19 ноември – Празника на Сухопътни войски, Единен център за начална подготовка, ще честват тържествено празника с гости и жители на Плевенска област, на 16 ноември 2017г. във войскови район 1163 (бившето ШЗО).

Вратите на формированията от състава на Единен център за начална подготовка ще бъдат отворени за обществеността в 10.00 часа, когато ще започне  тържествената програма включваща строяване на личния състав и приемане на строя от Командира на Единен център за начална подготовка полковник Николай Бешев, награждаване на военнослужещи, постигнали отлични професионални резултати, след което ще се извърши показ на въоръжение и техника.

В рамките на Деня на отворените врати основните образци на въоръжение и техника на формированията ще бъдат изложени на специално развърнати места, като военнослужещите ще извършат показ на бойна машина на пехотата БМП-23; Мерцедес G 270 FB 6 , противотанкова гранатохвъргачка СПГ – 9, ракетен комплекс „Стрела-2М”, зенитна установка „ЗУ-23-2 (КОМ)”, леко стрелково оръжие – Пистолет „Макаров” и бинокъл Б8×30, автомат „Калашников”- АК – 7,62мм , лека картечница ПК и ръчна противотанкова гранатохвъргачка РПГ-7В, изпълнение на нормативи по разглобяване и сглобяване на 7,62мм АК и пълнене на пълнител и демонстрация на елементи от операции по поддържане на мира

На мултимедиен екран ще бъдат презентирани моменти от войсковия живот на личния състав на формированията, както и презентационни филми за Сухопътните войски. Празничната атмосфера ще се допълва от военни маршове.

Приятелите на Българската армия ще имат възможност да направят своите вълнуващи снимки за спомен и да усетят духа на празничния ден на Единият център за начална подготовка.

Прочетете също:

Мeдицински университет – Плевен е отличен с награда за внедрени иновативни технологии за 2021 година

Годишното отличие за внедрени иновативни технологии за 2021 година бе присъдено на проф. д-р Добромир ...