Акценти
Начало / Култура / Ден на отворените врати в ПГ„Г.Раковски”

Ден на отворените врати в ПГ„Г.Раковски”

Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Г.С.Раковски” – град Плевен празнува  52 години от основаването  и 191 години от рождението на патрона на училището – Георги Стойков Раковски.

По този повод на 18 април от 13 ч. в гимназията, наред със станалите вече традиция спортни състезания по футбол между класовете и тържества по случай патронния празник на училището, ще се проведе нова инициатива – Ден  на отворените врати. Поканени са представители на РИО на МОМН – Плевен, учители и ученици  от сродното училище – ПГ по ПСТТ „Н.Й.Вапцаров” в град Ямбол и партниращи работодателски организации, които осигуряват работни места за провеждане на учебна и производствена практика. Гости на инициативата ще са и ученици от областта – бъдещи деветокласници и техните родители, които ще имат възможност да  разгледат класните стаи, учебните работилници и учебни полигони и да се запознаят с обновената материална база, отговаряща на всички съвременни изисквания за модерно европейско училище и даваща възможност на учениците да получат реална подготовка за бъдещата професия.

За състезанията по професии и майсторско управление на автомобил подготовката е в разгара си. Трасират се полигоните, подреждат се жалони и се привеждат в техническа готовност машините. Всеки желае победата, но се  обмислят и стратегии за най-оригинални демонстрации. По време на празника гостите ще имат възможността да наблюдават майсторско управление  на автомобили, да оценят подготовката и практическите уменията на учениците да управляват пътностроителни и подемно-транспортни машини.

ПГ по ПСТТ „Г.С.Раковски” – Плевен  е училище с утвърдени традиции в подготовката квалифицирани кадри, с възможност за реализация като монтьори и техници в  областта на  диагностиката, техническото обслужване и ремонта на строителна механизация и МПС, правоспособни да управляват  МПС и да работят  с пътно-строителни и  подемно-транспортна машини. Завършилите имат добра перспектива за реализация в региона, страната и чужбина в областта на  жилищно и промишлено строителство; изграждане и ремонт на пътната мрежа; транспорт; сервизно обслужване, услуги и са предпочитани от фирмите, поради добрата професионална  подготовка и  голямото им желанието да упражняват професията си.

Прочетете също:

Арт школа „Колорит“  сред 10-те най-добри школи в света в конкурса „Евора 2021”

На Международния конкурс „ЕВОРА 2021“ в Португалия на арт школа „Колорит“ е присъдена престижната награда ...