Начало / Общество / „Ден без асансьори” е днес в Областна администрация – Плевен

„Ден без асансьори” е днес в Областна администрация – Плевен

Лично областният управител Ралица Добрева и председателят на скаутската организация в Плевен Линка Михайлова тази сутрин залепиха стикерите и лентите, ограничаващи достъпа до асансьора.

Указателни стикери и ленти на инициативата „Ден без асансьори” днес символично призовават гражданите, идващи в Областна администрация – Плевен, да изберат стълбището пред асансьора. Това информират от пресцентъра на Областната управа.

За втора година цяла Европа за ден избира стълбището пред асансьора или ескалатора. Мотото на инициативата в България е „Ям стълби за закуска”. Целта е насърчаване на хората към един по-здравословен и балансиран начин на живот.

IMG_1480

Любопитен факт в подкрепа на този вид физическа активност е, че така си осигуряваме чудесна превенция на сърцето и сърдечния тонус. Изкачването на стълби може да намали риска от инсулт с 29% . Проучвания показват също, че игнорирането на асансьора в ежедневното ни придвижване до работното място, носи и много естетически ползи – изгаряме повече калории за една минута в сравнение с това, което постигаме с джогинг.

Снимки: Областна администрация

Прочетете също:

Среща „Приемственост на поколенията” ще се проведе във факултет „Авиационен” в Долна Митрополия

Тържествена среща „Приемственост на поколенията” организират на 23 октомври във факултет „Авиационен” гр. Долна Митрополия. ...